Tiist. 5. Kesäk.

Levämäki oli tekemässä selkoa Suomen Nuorison Liiton taloudellisesta tilasta. Eduskuntatalolautakunta kokoontui. Nyt oli eksperttinä myös Tähtitornin johtaja Sundman. Hän sanoi että eduskuntatalon läheisyys tuottaa haittaa tähtitornin näköalalle. Mutta arveli että tutkimustöitä varten olisi parempi laittaa uusi torni ulkopuolelle Helsinkiä, jossa saataisiin tehdä tieteellisiä töitä, tämän ollessa vain ylioppilasharjoittelua varten. Koneet täällä ovat jo 80 vuotta vanhoja! Uusi hyvä kone maksaisi ehkä puoli miljoonaa. Uusi tornirakennus ehkä n. 1,500,000:- 2 milj.
Nyt alettiin kääntyä siihen suuntaan ettei asiaa vielä päätetä. Ehdotin että asia lykätään päättämättömänä syksyyn ja pyydetään silloiseksi kaupungin valtuustolta tietoja kumpasenkin ajatellun paikan luovutusmahdollisuuksista ja ehdoista; samaan yhtyi Tarjanne; lisättiin vielä että samalla pyydetään arkkitehtiklubin lausunto kumpasenkin paikan sopivaisuudesta. Hyväksyttiin yksimielisesti. Syksyllä kun nämä tiedot on saatu, katsotaan, onko syytä pyytää eduskuntaa päättämään paikasta ennen kuin piirustuskilpailu julkaistaan. – Nyt puolsimme Tähtitornimäkeä molemmat arkkitehdit, Tanner ja minä. Järvinen ja Vuolijoki Töölöötä, Ahla ei selvää kantaansa sanonut.
Puolan lähettiläs Filipovitz oli halunnut tavata. Kävimme siellä Oikarisen kanssa, hänen ollessaan tulkkina. Juteltiin politiikasta kaikellaista. Ei mitään erinomaista ja juotiin kermatonta kahvia. Kysymykseeni tunnusti hän että Puolan kanta, vastustaessaan Versaillesin sopimuksen tarkistusta, on enempi diplomaattinen kuin faktillinen.
Illalla lähdin. Kallio oli asemalla. Kehoitin häntä sulkemaan Vettenhovi Aspan häväistysnäyttelyn presidentin vuoksi.