1–5 pnä Lokakuuta

Sunnuntaina oli Maamiesseuran iltama. Puhuimme Jaskarin kanssa. Näytelmä jäi pois Liisa Peltovuoren sairastumisen vuoksi. Joka arkipäivänä olen ollut kaupungissa, paitsi tänään. Joka päivä on ollut kirkas ilma, aurinko paistanut ja tiet kuivat.
Nyt on ruvettu vaatimaan passia Vaasaan tultaessa rautatiellä. Vaunut lukitaan eikä lasketa matkustajia, ennen kun passitarkastus on toimitettu. Minä olen päässyt kulkemaan ilman passia.
Eilen olimme Haapalan kanssa Roseliuksen romukaupasta katsomassa minulle Ilkkaan pöytää. Olen, näet, nyt kymmenen vuotta käyttänyt 50-pennin pöytää, mutta sekin tarvitaan nyt postitukseen. Siellä olikin hyvä tammipöytä, mutta hinta 90 mk. Laskimme kuitenkin että kaikkein vaatimattominkin tulisi nykyään maksamaan 75 markkaa, joten pöytä siis päätettiin ostaa.
Samasta paikasta ostin Danielsonin ”Suomen sota ja Suomen sotilaat” korukansissa 3 markalla.
Tänään torstaina menemme Seinäjoelle Ilkan hallinnon sekä talo-osakeyhtiötoimikunnan kokoukseen. Osakkeita on nyt merkitty 194, siis määrästä puuttuu 6. Asiasta tulee siis tosi. Ajattelen että niiden määrä on heti korotettava ainakin 250:een, siis 50 000 markkaan. Siihen nousu ei liene vaikeata. Ensi kerran näyttäysi lumi maanantaina, mutta sitä oli vähä ja meni saman tien.