21, 22. 23. Syysk.

Yhtämittaista valtiopäivähumua. Torstaina ryhmä yksimielisesti päätti kannattaa 25 milj. suojeluskunnille.
Edistysseurojen K.O.Y:n asioissa yhä ahdistaa. Mutta hiljalleen se kai selvenee.
Teokseni ”Maalaispolitiikkaa. Toinen nidos” on nyt kuitenkin päätetty kustantaa vaikka muuten pidättyvätkin sangen ahtaalle uusista kust. yrit. tänä syksynä.
Paavo ei pääse Vaasan suom. konekiv. osastoon. Kuulust. Kailalta. Hän tiedusteli puolestani Hgin auto-osast. ja Riihimäen radio-osast. Kumpaseenkin otetaan. Kehoitin häntä hakemaan Riihimäelle.
On ollut hauska panna merkille miten ystävällisesti toisiinkin puolueisiin lukeutuvat edustajat ovat tervehtineet minua nyt kun keväällisen keskenpoistumiseni ja sairauteni jälkeen olen tullut taas tänne. He järjestänsä osottavat aivan erikoista ystävällisyyttä.
Suojeluskunta-selkkauksen päättyessä siihen, että Mannerheim ei tullut nimit. ylipäälliköksi, ovat ruotsalaiset raivoissaan. Viime maanant. iltana, samalla kun olivat käyneet kunnianosoituksilla Mannerheimin ikkunan alla, – panivat toimeen vihellyskonsertin presidentin talon edustalla!
Ja heidän sanomalehtensä sitten. Niiden puhetapa on niin solvaavaa ja raakaa, että sellainen sivistyksen nimessä tapahtuva esiintyminen osoittaa aivan selvästi, että tuo luokkarotu on alkanut alentumis-prosessinsa.