24p. Jouluk. (Jouluaatto)

Kotona. Kylmä itätuuli ja huoneisiin on vaikea saada lämmintä. Koko perhe kotona paitsi Alli. Allille lähetin perjantaina Vaasan Osake-Pankin kautta joululahjaksi sähkösanomalla 30 kr. Ja se tuli maksamaan vähän yli 75 mk. Mutta kun ruotsinmaalainen pankki ei ota rahan saapumisesta vastaanottajalle ilmoittaakseen, täytyi panna Allille toinen sähkösanoma. Se otettiin suomenkielisenä vastaan, mutta palautettiin Helsingistä ilmoituksella, että pitää olla kirjoitettu joko ryssäksi tahi suomeksi [tark. ruotsiksi]. Sähkösanomaneiti lupasi kääntää ja sitten kai se lähti.
Valvojassa ja Ajassa on nyt molemmissa arvostelu Patriarkasta. Valvojassa Juho Hollon ja Ajassa F. E. Sillanpään. Hyvät arvostelut. Mutta arvaan että arvostelu Valvojassa on Hollon omasta alotteesta lähtenyt, sillä kolmesta edellisestä kirjastani ei siinä ole hiiskahdettu, joka taasen on päätoimittajan laimiin lyönti.
Karjalan Aamu -lehti ei ole solvaavaa arvosteluaan korjannut.
Hauska ja tyypillinen arvostelukuva on ”Otavan” joulunumeron -kirjallisuuskat-saus, jossa Helmi Krohn asettaa Aino -Achten ”Muis-toja ja kuvitelmia” ensisijalle jou-lu-kirjal-lisuus-tuo-tannossa! Kirjan, joka on pintapuolisinta oman kuvansa peilissäkurkistelua ja epäsiveellisten suhteiden unelmoimista.