27. Marrask. – 2 jouluk.

Näinä päivinä ei ole tullut päiväkirjaa hoidetuksi. Päivät ovat kuluneet istunnoissa ja valiokunnissa. Itä-Karjalan asiaa varten on muodostettu porvarillisten ryhmien välinen jaosto, joka on nyt tullut siihen että ensivuoden lisäbudjettiin tulee siinä olevan 5 milj. lisäksi lisätä vielä edes 5 milj. pakolaisten avustamista varten. Tätä kannattaa myös hallitus.
Perälän asiassa hyväksyi ryhmän valtuuskunta jaoston laatiman lausunnon ja päätti samalla ettei sitä esitetä ryhmälle vaan että siitä vain ilmoitetaan ryhmälle. Perälä oli myös tähän tyytyväinen.
Pitkänen juopottelee ja on pois valiok. usein, sekä nytkin mennyt Joensuuhun ilman ryhmän lupaa. Valtuuskunta antoi tehtäväkseni puhua hänen kanssaan.
Torstai-iltana oli Viron avustamistoimikunnan loppukekkerit. Puhuttiin.
Ryssä syyttää Suomea kamalasti siitä että Suomi johtaa ja avustaa Vienan-Karjalaisten liikettä. Ja Ruotsin Sosial-Demokraten säestää ja avustaa. Ja meidän Sosialidemokraatti säestää. Kaikki on Suomen porvarien syytä!
Voi sentään sitä heimoverenäänen vesittymistä meidän sosialidemokraateissammekin!
Mielenkiintoista oli perjantaina täysistunnossa kuulla edustaja Hannusen, kommunistin, puhuvan Ahvenanmaan asian yhteydessä sos.demokraateille. Hän puhui siihen laihin aika hyvin ja pani sos.dem. eturivimiehet, puhemiestä myöten, aikalailla hermostumaan.