28 Tammik. – 3 Helmik.

Kiireitä. Sunnuntaina olin Laihian Nuorisoliiton luennoilla ja puhuin yhteiskunnallisesta nuorisokysymyksestä. [Jäsentely lisävihkossa, 28.1.] – Kaupungissa olen käynyt päivittäin. Ilkan tilinpäätös saatiin eilen, osottaen, kun oli tehty poistoja yli neljäntuhannen, säästöä 5600 mk. Asema siis muuttuu siinäkin. Ellei olisi sota-aika, joka oli kasvattanut menoja runsaasti toiselle kymmenelle tuhannelle, olisi meillä kerrassaan loistava tiliasema. Hyvä näinkin! Perjantaina olin Valion Parvialan luona päivällisellä. Ne alkavat yhä enempi lähennellä meitä. Niin pitääkin!
Merkki-ilmiönä mainitsin tänään (lauantaina) katsauksessa sen, että suomettarelaisilla sanomalehtimiehillä on niin tavaton veto pankkialalle. Suomettaresta meni Vilho Soini, U. Aurasta Rantakari, nyt U. Suomettaresta Hynninen Liston kanssa puuhaa uutta pankkia. Miksi? Joko affääri-innostuksesta, tahi – U. Suomettaren taloudellisen aseman tukeamiseksi. Jos jälkimäinen edellytys on oikea – mikä, kenen äänenkannattaja U. Suometar silloin on?
Rantakari kirjoittaa nyt enimmin – Kauppalehteen!
Se puolue on kansan puolueena mennyttä!
Rinnastettakoon tähän O. Vreden ja J. Serlachiuksen ero Pellervon johtokunnasta, ja ”Pellervon” avuttomuus, heikkous, ettei se rohjennut lausua heidän puutavara- ja maakeinottelustaan mitään, syytti vain muita!
Ajan merkkejä.
Myöskin ”Maaseudun Tulevaisuus” puhui Schybergsonin kannasta puutavarayht. maakeinottelussa, mutta jätti mainitsematta O. Vreden, J. Serlachiuksen ja A. Osv. Kairamon. Siis sekään lehtikö ei saa arvostella näitä miehiä. Teen lehdelle julkisen kysymyksen, jollei se nytkään ensi nrossaan puhu niistä.
Perjantai-iltana laski lämpömittari ikkunassani 30°.