4 – 9 Helmikuuta

Koko viikko on ollut kiirettä kynänpyörityksen aikaa. – Amerikka on kutsunut edustajansa pois Saksasta ja Itävallasta. Sodassa kaikesta päättäen alkaa käänne valmistua. Ilkkaan on tullut uusi konttori-rouva. – Tänään perjantaina on 4 astetta lämmintä ja siis kynttelisuoja. Tähän asti onkin ollut kiinteätä talvea sitten kun kerran alkoi. Alkuviikosta oli kovia pakkasia, meidänkin ikkunassa 30° Ilmajoen koeasemalla 38° j.nep. Sitten myrskytuulia.
Eilen, torstaina, kysyi[n] vihdoin J. Kangasmaalta, josko hän suostuu vuokraamaan tuon pellon maani rajalta pohjoista kohti, minulle lisämaaksi. Lupasi! Ehdoista emme puhuneet. Mutta ne aina sovitaan. Tämä vaikuttaa sen, etten nyt ajattelekaan tätä taloa myydä, vaan, kun ikinä sota loppuisi, alkaisin korjata kartanoa kuntoon. Sillä tuo maapalan saanti tekee sen mahdolliseksi.
Luulenpa siis että asuntokysymykseni on tällä toistaseksi ratkaistu.
Kirjoitan tätä perjantai-aamuna, kun juna on myöhästynyt 2 tuntia. Tänään aijon lähettää Allille 100 kr. sähköteitse mahdollisesti äkkiä sattuvaa kotimatkaa varten. Sillä Ruotsin sekaantumista sotaan pidetään hyvin luultavana nyt.