Elokuun 5 – 13

Tänään 13, lähden Helsinkiin. Levottomuus tilanteesta kasvaa niin, etten voi enää var-toa kutsua. Maassa alkaa olla täydellinen anarkia. Turussa ja Helsingissä väkijoukot murtautuvat voivarastoihin ja tasaavat voin. – Kohta perässä kaiken muun. Relander tulee tänne tänäiltana. Luopajärvi lähtee mukaan Helsinkiin. Olin juuri Paavon kanssa Vallinmäen takana metsässä katsomassa heidän boiskotti-kotaansa. Lapsuuden idylli! Mikä ihanuus olisi, vaihettaa tämä taistelun elämä lepoon.
Aavistan että ennen kuukauden kuluttua raivoaa Euroopassa, erittäin Venäjällä ja Suomessa kamala ryöväriliike. Tänään painin A. I[ipposen] velvollisuudeksi kutsua kunnallislautakunta kokoon ja järjestää kunnallismiliisi, esim. 500 miehen suuruinen – ulkoapäin tulevia hyökkäyksiä vastaan.
Juutilais-parka on paljastanut sisunsa, hyö-käten Kallion niskaan eduskunnan hajoituskäskyn julkaisemisen suhteen. On sangen valitettava asia, että tuo demagogi saa, ilman viipurilaisten vastaan panoa, esiintyä näin. Joka tapauksessa on hänen ilkeämielisyydelleen ja epärehelliselle esiintymiselleen saatava loppu.