Keskiv. 11. Helmik.

Ulkoasiain valiokunnassa: Joukkomme saapunut Petsamoon. Neuvotelleet venäläisten siellä olevain upseerien kanssa jotka rauhallisesti poistuneet. – Päätettiin lähettää lisäväkeä 100 miestä. – Poliittiseksi johtajaksi ajateltiin Lampio tai Arvi Järventaus, jää päätös huomiseen. – Kalastusyhtiölle päättivät puoltaa 1 milj. lainaa. Tilinselvityskomitea: Komiteaan tekemään laskuja mitä me vaadimme sotakorvausta Venäjältä: Ministeri Ehrström, pj. Alfthan, vuorineuvos, Insin. Ruin, rov. Vuorimaa, Ernst Gröstén, varalle Peussa ja Otsokorpi.
Ehdotus poliittiseksi rauhansopimukseksi Venäjän kanssa on kohta valmis.
Latvia on päättänyt periaatteessa ryhtyä rauhanneuvotteluihin Neuvosto-Venäjän kanssa. Ilmoittanut Latvian edustaja. Kysynyt Suomen mieltä. Holsti sanonut: ei pitäisi erikoisrauhaa sopivana vaan olisi yhdessä mentävä neuvotteluihin. Toivotaan että Puola pitää olla mukana. Todettiin: Suomi vaatii sitä.
Joffen tiedonanto, että joulukuussa olisi Venäj. bolsh. hall. tarjonnut Suomelle rauhaa, todettiin että se ei ole totta.
Saksan lähetystöstä varastettu viime syksynä suuri joukko asiakirjoja, 14 erikertaa. Kopiot on täältä tilattu. Nyt vasta saanut Holsti tietää. Samoin useita kertoja varastettu asiakirjoja ja sähkösanomia. Lähettiläs Jännes on kokonaan kykenemätön pitämään järjestystä sekä on liiaksi saksalaisen vaikutuksen alaisena.
Ulkoministeriössämme on kanslian hoito hirveällä kannalla. Viime aikoihin saakka kaikki salaisetkin asiakirjat avonaisissa kaapeissa. Nyt koetettu sulkea. Toivo Kaila syypää. Kailaan kohdistuvat asialliset syytökset väkijuomain salakuljetuksesta ovat puolitutkimissa. Vaadin jyrkästi kiirehtimistä. Näyttää kuin tutkija yrittäisi vitkastella tarkoituksella. Se pitää saada selvään tulokseen!