Keskiv. 25 p. Kesäk.

Kävin Vaasassa. Haapalan luona. Mies on jalkeillaan. Lähtee perjantaina Kurikan parantolaan varmassa parantumisen uskossa. Oli levoton asian taloudellisesta puolesta. Minä lupasin järjestää sen. Sovin Harjun kanssa niin, että Haapala saa ottaa Ilkasta palkkanaan rahaa, kuten ennenkin, edellytyksellä että hallinto sen hyväksyy. Siltä varalta, ettei hallinto sitä hyväksy toimitan muutamain toverien kesken sitoutumuskirjan että me vastaamme siinä tapauksessa. Siihen saakka vastaan yksin. Vastuumme alkaa kesäkuun alusta. Ajattelen kehittää sitoumuslistan seuraaville: J. Lehtivuori, M. Luopajärvi, O. Lahdensuo, J. H. Kanto, E. Hopiavuori, J. Koivisto, T. Holkko, J. Raisio, Alkio, – (Eero Kuhna?)
Ilkan uusi kirjapaino on nyt valmis. Kävin ensi kerran siellä nyt sen jälkeen kuin koneet on sinne tuotu. Hyvältä näyttää.
Presidentti. Ihmiset ovat uteliaita tietämään, kenestä tulee presidentti. Ja kaikki näyttävät arvelevan, että se tulee Mannerheimista.
Mutta kun M. alkaa minun mielestäni käydä yhä mahdottomammaksi seuraavista syistä.
Hän ei ole suomalainen, eikä ikinä siksi tule.
Hän on valtiollinen näyttelijä.
Hänen politiikkansa on sijoittanut venäläisten monarkistien tyyssijan Suomeen.
Jos hän tulee presidentiksi, se merkitsee sosialistien puolelta sellaista liikettä, että minä pelkään uutta vallankumousta.
Hänen valtansa vakiinnuttaminen merkitsisi ruotsalaisten vallan vakiinnuttamista.
Erich: On esiintynyt sovittavana, ei haukkuvana, vaikka on monarkisti. Hänen kauttaan kokoomus tyydytetäisiin ja sosialisteilla ei voisi olla mitään erikoista häntä vastaan.