Keskiv. 27. Joulukuuta.

Vaasassa. Tapasin Perälän morsiamineen Harjussa, mutta en saanut tilaisuutta keskustella hänen kanssaan E.K.O.Y:n asioista. Kotoa soitin hänelle ja sain kuulla että oli pantu vireille kysymys V.S.O.Y:n kanssa neuvottelu minun teosteni siirtymisestä sinne! Minun on nöyrästi tässä tunnustaminen että asia nyt miellyttää minua. Olen synkkämielisenä ajatellut kustannusasioitani.
Silloin alkaisikin valmistua mahdollisuus, että V.S.O.Y ja Otava yhdessä ottaisivat huostaansa E.K.O.Y:n edistysseurakirjallisuuden kustantamisen.
Tilauksia näyttää tulevan Ilkalle. Kun nyt pääsisimme yli 10,000! Se rohkaisisi minua entistä voimakkaammin työhön. Silloin näkisin että ponnistukset auttavat. Kuinka monasti on täytynyt todeta päinvastaista! Kävi miten kävi, koetan joka tapauksessa panna kaikkeni matkaan saadakseni nyt lehden kohoamaan niin että sen arvo tunnustetaan ja että siitä tulee todellinen kansan kasvattaja, eikä vain yllyttäjä.