Keskiviikk. 21. Toukok.

Viron avustuksesta neuvoteltiin jatkuvasti ministerivaliokunnassa, jossa oli läsnä Viron komitean jäseniä. Ehdotuksestani päätettiin avustuskysymys varsinkin rahaan nähden alistaa ryhmille, niin ikään neuvottelee pääministeri ja ulkoministeri sosialistien kanssa. Aunuksen lähetystö
otettiin vastaan hallituksen juhlaistuntosalissa. Heidän puolestaan puhui lähetystön johtaja [tyhjä tila, nimi puuttuu] kiittäen Suomea ja Suomen hallitusta avustuksestaan Aunuksen vapaustaistelussa. Hän pyysi edelleen vilja- ja sotilasapua. Kaikissa niissä kunnissa joiden edustajina he olivat saapuneet, oli yksimielisesti päätetty pyytää päästä Suomen yhteyteen. Pääministeri vastaili. Istuttiin. Keskustelu ei jatkunut pitkälle.
Heitä oli 12 miestä.
Tämäkö se nyt oli se juhlallinen hetki, jolloin Aunus ja Suomi virallisesti kohtasivat toisensa ensikerran? Historiallinen hetki?
Suomen heimojen etsikkoaika on tullut. Kaikkivalta työntää ja kutsuu meitä päivätyöhön historian tarvetta varten.
Kieltolaki-esitys käsiteltiin valiokunnassa: Söderholm, Voss-Skrader, Alkio ja Helenius-Seppälä. Kova sormikoukku Söderholmin kanssa. Pääasiassa jäi tanner meille.