Keskiviikkona 20 Maalisk.

Eilen illalla kävin Aholla. Hauska ilta. Rintamalta tulleet uutiset kohottavat jo taas mieltä.Uni
Eilen päivällä uinahdin. Näin joukon valkeita välkkyviä lintuja joko hanhia tai joutsenia parveilevan tuolla Marian sairaalan yläpuolella.
Voitto Vilppulassa
Tänään oli muuan palvelijatar saanut punakaartilaiselta rintamalta kirjeen, jossa ilm. että tk. 18 pnä oli Vilppulan rintamalla kaatunut 4000 punaista.
Rintama Orivedellä
on nyt Tiedonantajankin mukaan. Ja taistelut valkosille edullisia.
Venäjän velkoojat.
Ranska, Englanti ja Yhdysvallat ovat vaatineet Venäjän maksamaan heti lainansa, 50 miljardia. Ellei maksa, antavat he Japanille luvan miehittää Siperia Uraalia myöten.
Irlannissa on kapina puhjennut Englannin hallitusta vastaan.
Tila Viipurin puolella.
Kahden puolen rintamaa on kaikki väestö paossa ja kylät aivan autioina. – Elukoista on maakunta kokonaan autioitunut. Viipurissa on punaiset ottaneet pakkotoimin porvareita punaisten riveihin.
Vilppulan rintamalta
Tampereelta varttavasten tullut lähetti on tiedottanut:
Vilppulan ja Oriveden välillä on saarroksessa 16,000 punaista. Valkoisilla on Orivedelläkin sangen vahvat asemat, samoin Oripohjassa. Hyökkäys sinne tehtiin Kurusta Teiskon kautta, Länkipohjasta toiselta puolen.
Venäjän Karjala -kysymys.
Venäläiset lehdet kirjoittavat sangen katkeroina Karjala-kysymyksestä ja Suomen alue-anastuksesta. Sanovat, muuten, että von Kuhlman on jo hyväksynyt nämä suunnitelmat.
Lahdessa
ollut suuria taisteluita.
Heinolassa
on kaatunut n. 3000 punaista.
Keravan punakaartista
on lyöty Länkipohjassa koko 600-miehinen osasto.
Vastavallankumous Pietarissa?
Pietarista ilmoitetaan että siellä joka päivä odotetaan vastavallankumouksen puhkeamista. Punaset ovat riisuneet Preobrashenskin rykmentin aseista ja vanginnut sen vastavallankumouksellisesta hankkeesta epäiltynä.
Kenen käsissä punaisten sairaanhoito? Heti kapinan alussa tyhjättiin täällä langenneiden naisten kodit ja sairaalat laupeudensisariksi. Elämä Tampereella on muodostunut kauheaksi.
Kuulutaan tunnettavan
kutka murhasivat V. Penttilän, mutta ei vain kukaan heitä yritäkään rangaista.
Renttuileva-hienosto
kuuluu täällä, naiset mukana, juopottelevan kaiket yöt yksityisten kodeissa.
Murhien määrä Helsingissä
Laskelmien mukaan on Viaporin linnoitusalueella murhattu kapinan aikana 110 henkilöä.
Englanti ja Suomi
Englannin pitäisi antaneen uhka vaatimuksen Mannerheimille että lähetystön jäsenet, mitkä Saksalaiset pidättivät Ahvenanmaalla, vapautetaan.
Ruotsin edustajavaihdos
Ahlström on kutsuttu pois Suomesta ja sijaan lähetetty hra Westman nyt Vaasaan.
Työmiehen ilm. osasto vallankumousaikana.
Sosialistiemme hirveä rikos jatkuu. Valhe on pohjana sen. He rakentavat sille. He saarnaavat joukoillensa valheoppia, he ilmoittavat heille vääriä tietoja. He ovat uponneet tsarismiin ja toimivat sen mukaan.
He sanovat porvarien varastavan kansalta. Mutta milloin ovat porvarit niin varastaneet kuin kansanvaltuuskunnan sosialistivallan aikana sosialistit?
He sanovat porvarien laittaneen tämän sodan. Mutta koko Suomi tietää, että sosialistit ovat sen alkaneet jo viime keväänä, he olivat kumouksen ja ryöstön luvanneet joukoilleen eivätkä he päässeet lupauksestaan sitä toteuttamatta.
Lahti vallattu
Lahdessa oli syntynyt suuri pakokauhu punaisten kesken silloin kun kuulivat Vilppulan hirveistä tappioista.
Sen jälkeen, kerrotaan, valtasivat valkoiset Lahden.
Lapsia rintamalle
on täältä tänään viety. Nekin on pakotettu 14 –15 ikäisiä poikasia.
Ellei kansan terve tuomio nouse näitä tyranneja vastaan, jotka valheilla houkuttelevat lapsetkin rintamalle, sitten historian laki pettää!
Kyyneleitä olen tänään vuodattanut näiden lasten vuoksi, joille ’’Marseljeessi’’ on uskonkiihkon asia, kuten virret aikoinaan ristiretkien lapsille.
Vehmaisissa jo pohj. rintam.?
Erään konduktöörin ilm. mukaan joka tänään tuli Tampereelta, on valkoiset jo Vehmaisissa.
Euroopan sotakustannukset ilmoitetaan tekevän 550 miljardia, joista ympärysvaltojen osalle tulee 330 ja keskusvaltojen 220 miljardia.
Saksalaiset Suomeen
Ilmoitetaan että siellä on Turun puolessa nyt maalle nousemassa 45,000 baijerilaista.