Keskiviikkona 24p. Maalisk.

Seinäjoella Maanviljelysseuran nuorisopäivällä. Erinomainen päivä! Nuorisoa mukana noin 300. Puheet herättäviä. Björkenheim piti avauspuheen. Se oli lämmin ja ihanteellinen, se tuli sydämestä – uskon että se menikin moneen sydämeen. Maisteri Lehvä, agr. Jääskeläinen puhuivat ammatti asioista valaisevasti, Aulanko kertoi Suomen kansan elinkeinojen historiaa. Minä puhuin nuorison maahengestä ja sen ehdoista. Lopuksi johtaja Väinö Malmivaara puhui Kierkegaartin elämäkerran perusteella rakkauden ja rehellisyyden merkityksestä persoonalliselle elämälle. Hän puhui erittäin onnistuneesti. Varma vakaumukseni on että tällaisilla päivillä on suuri merkitys nuorison elämänkatsomuksen ohjaamiseen. Ja sitä tarkoitetaankin.
Mutta illalla kun saan Helsingin lehtiä, mitä näen sieltä! Juhani Keto -raukka on tehnyt Helsingissä itsemurhan! Juhani raukka. Luonteen heikkous kai se hänet lopulta vei tähän epätoivoiseen tekoon. Kuinka pimeä onkaan elämä kun se ehtii niille maille …
Juhani raukka! Sinä kai ajattelit, ettei se voi tulla enää sen surkeammaksi. Kuinka lie? Minä luulen, että luonto rankaisee hyvin ankarasti ihmisen väkivallan itseään vastaan.