Keskiviikkona 25p. Lokak.

Kaupungissa. S. Linna oli nyt siellä ja selvitti juttujaan. Hän oli vasta nyt 4 kuukautta myöhemmin saanut Ilkalta sen kiertokirjeen jolla pyysimme valokuvia juhlanumeroomme. Oli maannut jossain. Se oli hänelle selittänyt, että häntä ei ollut syrjäytetty! Nyt on alkanut sokeripula. Tänään ei Sammosta enää saanut kuin 1/4 kiloa kerralla, Finnilöistä sai kilottain. Laihialla on sokeri ja kahvi lopussa.
Kerrotaan että saaristossa on pari kalastajaa ampunut kaksi meriupseeria, jotka yrittivät vangita heidän venettään moottorinsa perään.
Niin ikään huhutaan, että suomalaisia aletaisiin viedä patteritöihin Viroon. Niin ikään että Mustasaaressa aletaisiin pengastaa. Hevosten hinnat ovat satumaiset. Joka kolmas hevonen on jo otettu taloista, osalta jo joka toinen. Mutta hintoja ei saada ei edes vastaanottotodistusta. Epäillään että maksua ei tule ollenkaan.
Härmä on jonkullaisessa lisätyssä suojelustilassa, kerrotaan, sillä Saksasta tulleita suomalaisia pitäisi oleman liikkeellä.
Elintarpeet ovat nyt niin kalliita, että pelottaa talvea ottaa vastaan. Mutta merkillistä on, ettei oikeastaan missään ole vielä mitään hätää. Sillä työtä on niin tavattomasti ja palkat huomattavan hyvät. Ja rahaa aivan ”tolkuuksi”.
Nyt olemme alkaneet talonkauppaneuvottelut Ilkan naapurin, Schultsin talon omistajan kanssa. Sen talon aijommekin ostaa. Hinta on 150 tuhatta, mutta se on hyvä talo, ja meille sopiva.
Suoja. Lumi alkaa taas kadota.