Keskiviikkona 6. Maalisk.

Unta näin: hyvin korkea kasa viljasäkkejä jossain rautatieasemalla. Yksi mies puuhasi niitä ajamaan. Säkkirivi kaatui ja hautasi miehen. Zeppelini on viime yönä nähty Helsingin yläpuolella.
Lentokoneita, ainakin yksi oli ollut Helsingin yläpuolella eilen päivällä. Sitä olivat punakaartilaiset ampuneet.
’’Tiedonantaja’’ katkeroitti taasen syvästi. Sellainen hengenruoka on vain rosvoja varten.
Torppareita punakaartiin käskee Torpparijärjestön keskusjohto tänään.
Leipäkortteja pois työhaluttomilta, s.o. herroilta, jotka nyt sapoteeraavat, vaaditaan ’’Tiedonantajassa.’’
Kellosalmen sovittelupuuhat
Oli eilen tavannut kadulla Takkulan. Juossut jälestä. Hyvin hätääntyneenä:
’’Mitäs se mies nyt meinaa?’’
’’Ei mitään”, virkkoi Takkula joka hätkähti että häntä tullaan nyt vangitsemaan. ’’Kävelen vain tässä”.
’’Eikö ml. alota neuvotteluja rauhan aikaan saamiseksi. Tämä menee nyt kamalan pitkälle,’’ sanoi Kellosalmi.
’’En minä tiedä, ei siitä ole mitään puhuttu.’’
Kellos: Ruvetkaa te neuvotteluihin Valpas-Hännisen kanssa. Hän ei myöskään hyväksy tätä.
Takkula: Surkutteli, että asiat ovat sillä kannalla.
Kellosalmi: Me emme uskoneet sen veren vuodatuksen tulevan näin hirveäksi. Teidän nyt, taistelevien puolueiden keskuksena, pitäisi ryhtyä sovittamaan. Onko Alkio kaupungissa?
Takkula: En tiedä. En ole häntä nähnyt kuukauteen.
Kellosalmi: Onko Lohi ja Lantto? – Paljonko ml. edustajia on kaupungissa?
Takkula: Ehkä noin puolet?
Kellosalmi antaa Valpas-Hännisen osoitteen ja kehoittaa kääntymään tämän puoleen.
Minä sanoin Takkulalle että hänen tulee pysyä jyrkästi erillään sosialisteista, kehoitin sanomaan toisillekin tovereille samaa. Meidän aikamme ei ole tullut. Me emme ole oikeutetut mihinkään neuvotteluun.
Pellingin pakolaiset ovat saksalaisten avulla päässet Rääveliin. – Saksalaiset ovat muutamain sairaanhoitajattarien kanssa lähettäneet tietoa että he tulevat pian.
Rauhan puolesta
Vjest Vjek -lehden mukaan kuuluu Saksan rauhanehtoihin, että Pietarista tehdään kansainvälinen kauppatasavalta ja Venäjän pääkaupunki muutetaan Moskovaan.
Pietarista on jo alkanut suunnaton pakolaisvirta kulkea Moskovaa kohti.
Saksalaiset ovat pidättäneet itselleen oikeuden miehittää Pietari, järjestyksen valvontaa varten.
Pietari kansainvälisenä kauppatasavaltana
Tämä on merkillistä. Minä olen suurlakon edeltä ennustanut että näin tulisi kerran käymään – Euroopan rauhan vuoksi. Ja nytkö se toteutuu!
Kirkkonummen ja Porvoon valkokaartien johto näyttää tehneen paljon rikoksia kykenemättömyydellään.
Viapori tyhjänä. Kuuluu, siellä käyneen kertomuksesta, että Viapori on aivan tyhjä ryssistä.
Sinne aijotaan siirtää punakaartien sotavangit.
V. Vuolijoki kuuluu pakoilevan.
Ultimatumin punakaartilaisille kuuluvat saksalaiset antaneen, kuten huhutaan: Ellei punakaarti kolmen päivän kuluessa riisu aseitaan, tulevat saksalaiset maahan.
Suomalaisia ryssiä.
Nyt on täällä paljon venäläisissä sotilaspuvuissa olevia suomalaisia punakaartilaisia.
Saksalaisten Ahvenanmaalle astuminen vakuutetaan todeksi.
Ruutikellareita räjäytetty.
Viime yönä räjähti joku ruutikellari klo 4 ajoissa. Ihmiset heräsivät. Vielä ei tiedetä varmasti mikä ruutikellari on räjähtänyt. – Myöhemmin kertoo Työmies, että se on ollut Tallbergin ruutikellari. Ensin oli ammuttu vartioita, sitten räjäytetty. Työmies ei ilmoita kuolleista. Kerrotaan kuolleen kolme punaista.
Sosialistien verotusta
Eräs torppari valittaa Työmiehessä että häneltä vei halla viime kesänä kaikki. Siitä huolimatta on häntä verotettu 7 äänellä sen sijaan kun ennen on ollut 2. Lisäksi on hänen verolippuunsa merkitty poikansa vero 4500 mkn tuloista. Mutta poika on punakaartissa, eikä hän tiedä missä päin. Kysyy: pitääkö hänen nyt maksaa 5200 mkn tuloista veroa? Mihin saa valittaa? Työmies vastaa: Kansanvaltuuskunnan päätöksellä säädetyn lain mukaisesta verotuksesta ei voi valittaa. (Työmies no. 63 yleisöltä)
Viihdyn tässä asunnossani
erinomaisesti. Nämä ovat ihanteellisia ihmisiä, hyviä ihmisiä.
Virallisia sähkösanomia.
Saksalaiset Ahvenanmaalla.
Berlinistä 6. 3. 18. Saksan hallitus on virallisesti ilmoittanut Ruotsin hallitukselle tulevansa laskemaan joukkoja maihin Ahvenanmaan saaristossa. Ruotsin hallitus, saatuaan Saksan hallituksen ilmoituksen viime mainitun aikeista laskea joukkoja Ahvenanmaalle, [on] vastustanut tällaista toimenpidettä, huomauttaen että se voisi arvelluttavassa määrin vaikeuttaa sen humanistisen tehtävän suorittamista, minkä Ruotsin hallitus on katsonut velvollisuudekseen toteuttaa mainitussa saaristossa. – Saksan hallitus on vastauksessaan ilmoittanut, ettei se suinkaan maahannousulla tarkoita tuon saariston valtaamista, jonka tärkeyden Ruotsille se hyvin käsittää. Suomen hallituksen pyynnöstä on Saksan hallitus laskenut joukkoja maihin Ahvenanmaan saaristossa.
Venäjän Aasian kysymys.
Berlinistä 6. 3. 18.
Englanti, Ranska, Italia ja Yhdysvallat neuvottelevat paraikaa yhteisestä menettelystä Venäjän Aasiassa. Näihin neuvotteluihin ei Japani ota osaa.
Venäjän laivasto Helsingissä
Venäjän laivaston keskuskomitean kokouksessa tk. 4 pnä Helsingissä on päätetty laivaston siirtämisestä Kronstadtiin. Laivaston siirto on määrätty alkamaan tk. 7 pnä.
Saksalaiset edenneet
Narvan itäpuolelle, ja etenevät yhä.
Tilanne sisäis. sotatantereella
Tänään saapuneiden listojen mukaan on valkoisten etujoukkoja Asikkalassa. Sysmän taistelussa on saatujen tietojen mukaan kaatunut punakaartilaisia noin 500.
Tila Viipurissa
Viipurista saapuneet matkustajat kertovat, että siellä on porvareita näinä päivinä kehoitettu pysymään sisällä. Valkoisten voimat ovat kaupungista 6 km päässä.
Punaisten kuolleet ja haavoit.
Lahdesta on tuotu näinä päivinä niin runsaasti kuolleita ja haavoitettuja junaan, että junan oli odotettava kolmisen tuntia ja että osan matkustajista oli jäätävä Lahteen, että voitiin varata tilaa haavoittuneille. Haavoittuneet olivat Heinolasta saapuneet.