Keskiviikkona Elokuun 5p.

Tämän päivän suurin tapaus oli tieto, että Englanti oli sulkenut kaikki Saksan Pohjanmeren satamat, joten kaikki elintarpeitten vienti Saksaan on kielletty. Kun Saksa muilta rajoiltaan on Venäjän ja Ranskan saartamana, on Saksa näin ollen täydellisesti eristettynä muusta maailmasta. Venäjältä päin tulee sangen niukkoja taistelutietoja. Siitä päätetään, että saksalaiset ovat venäläisten kanssa voitolla maalla ja merellä.
Tänään oli kauppias Lindemania sakotettu 800 markkaa siitä, että oli ottanut jauhoista korkeampaa hintaa kuin vahvistettu taksa oikeuttaa.
Kaupp. Tuomas Laurell oli ollut kutsuttuna poliisikamariin, jossa kuvernööri Sillman oli häntä ankarasti haukkunut nylkemisestä, jota hra Laurell oli harjoittanut jauhokaupassa.
Sokeritehtaan rengit olivat juottaneet hevoset (5 kpl) humalaan. Kun sotahevosten ottajat tulivat, olivat hevoset aivan hulluna, hyppivät, purivat ja potkivat, – eivät kelvanneet.
Ekbladilta on viety kaikki 5 hevosta.
Tänään tuli junasta venäläistä reserviä kaupunkiin. Klemetsön ylikäytävällä oli joukko ihmisiä katsomassa. Venäläiset koettivat tervehtiä, heiluttaa lakkeja, nenäliinoja, huutaa – ei kukaan vastannut. Sotamiehetkin painoivat murhemielensä näkyviin.
Kun juna tuli asemalle soitti mahtava soittokunta ja sotamiehet hurrasivat tulijoille.
Surullista. Kuinka moni näistä tulleista edes tiesi, mitä varten pitää olla sotajalalla. Ja ne olivat niin raukan näköisiä miehiä. On ihmeellistä jos nuokin kelpaavat sotaan.
Istumme Haapalan kanssa toimistossa klo yli 10 illalla. Haapala juuri ottaa puhelintietoja. Ne ovat huolellisesti ”käärityitä”. Niissä ilmoitetaan kaikki venäläisille edullisessa valossa.