Lauant. 15. Lokak.

Helsingissä Hospitzissa. Tapasin Koiviston.Kävin prof. Antti J. Pietilän luona. Siellä oli myös tri Sirenius. Elin hyvin mielenkiintoisia hetkiä. Juttelimme paljon nykyajan ilmiöiden selvittämiseksi.
Sinne soitti presidentti Relander. Menin hänen luokseen. On valitettavaa että hänen ja Kallion välit ovat niin rikki. Hän toi esiin monta esimerkkiä Kallion ”kierosta” käyttäytymisestä pääministerinä. [Relanderin pvk. I s. 439–440 kuvaa Alkion olleen Kallion suhteen yhtä kriittinen].
Surullinen on tämä tila. Maalaisliiton kustannuksella politikoidaan yksityispyytteissä. Se johtaa varmasti ikäviin tuloksiin.
Sitten menin W.S.O.Y. Hgin konttoriin. Tapasin siellä Jäntinkin. Hän sanoi että koottujen teosten korupainos, 7 siteessä on valmis ja lähetetty jo minullekin Laihialle. Myös: että hinta aijotaan sovittaa 300 mksi molemmista. Se on hyvä. Lupasi panna toimeen reklaamia.
Se viime vuotinen kilpailu oli mennyt niin, että ensi palkinto 60000 mk oli annettu Ivalolle ja toinen, 40000 Leinoselle. Oikein meni.
Sillanpään kolme vuotta yrittämä romaani pitäisi nyt oleman tulossa. Saa nähdä!
Päivän suru-uutinen on se, että Eero Erkko on kuollut. 1890-luvun nuoret alkavat poistua elämän näyttämöltä. Rauhaa kelpo miehen muistolle.
Kieltolakiliiton johtokunta piti kokouksen klo 5. Siellä meni kaikki hyvin.
Illalla olimme M. Tarkkasen kanssa teatterissa katsomassa: Olenko minä tullut haaremiin. Hauska pilailu.