Lauant. 16. Kesäk.

Vaasaan. Yöllä on taas hurjasti satanut. Näyttää selkenevän. Mikkola toi Laihian numeroa varten 6000 mkn ilmoitukset, mitkä hän on kerännyt. Hyvä tulos siihen katsoen, että laihialaiset eivät ole tottuneet ilmoittamaan.
Tänään saivat miehet urakan, ladon rakennuksen, valmiiksi. Ja niin loppuivat heidän työnsä. Olen heihin yleensä tyytyväinen.
Tänään sain Viron vapaussodan muistometallin!
Puolustusministeri Jalanderin ero on päivän suurin kysymys. Kokoomuslehdet vaativat (U.S.) hänen eroaan. Vaasa-riepu toteaa, että ero olikin U.S.n vaatimuksesta lähtenyt johtopäätös!
Mutta S. Sosialidemokraatti ja ”Työmies” kiistelevät Drockilasta. Ei kumpikaan omaksu omakseen.
Nyt nousee kysymys: kun puolustusministeriä on niin kauan vainottu kokoomustaholta, ja siinä on yhtenä syynä ollut Jalanderin jyrkkä suhtautuminen Venäjällä palvelleisiin upseereihin, joita taas U. S. on kaksimielisesti suosinut – kuka on sen D:n takana? Eikö voi ajatellakin, että ryssät ovat kaataneet Jalanderin? Että ne, joko kommunistit, tahi mustat ryssät, ovat toimineet tarkoituksellisesti, kaataakseen venäläisvihollisen puolustusministerin?
Sitä tuskin oikeisto on tarkoittanut, mutta hyväksymällä Jalanderin eron, oikeisto joutuu soutamaan ryssien vanavedessä!
Maalaisliittolaisen hallituksen välinpitämättömyyttä pää-äänenkannattajansa tiedoista kuvaa elävästi sekin, ettei näinkään suuresta tapauksesta ole Ilkalle ilmoitettu erikseen sanaakaan! Kannata sitten vain uskollisesti.