Lauant. 18. Elok.

Tänä aamuna oli rankka sade mutta selkesi puolipilviseksi, hyväksi poudaksi. Menimme Vaasaan Äiti, Paavo ja minä. Siellä oli meillä nyt Ilkan asiamiesten kirjavaihtajain [tark. kirjeenvaihtajien] ja ystäväin kokous- ja seurustelu juhla. Väkeä oli saapunut noin 300. Junan tultua juotiin Ilkan toimitalossa kahvit ja annettiin osanottoliput kaikille. Sitten menivät Kalarantaan, josta kolmella laivalla tehtiin huvimatka saaristoon. Klo 1 palasivat Suomalaisten Merenkyntäjäin Majalle. Kokous, puheita, laulua, päivällinen ja rattoisa seurustelu. Sitte kotimatkoille.
Tämä oli erinomaisen hauska päivä, ja rohkaiseva. Sillä minä aistin ja vaistosin että minun aatteeni on hyvin kasvuvoimaisessa kunnossa.
Tulimme Artturi Leinosen autossa kotiin. Hän meni Kurikkaan puhumaan. Koivisto oli mukana.
Päivällisillä lahjoitti Leinonen minulle härmäläisen ”tuppiroskan” omistuksella ”Puukkojunkkarien isälle”, härmäläisiltä. Se oli minulle erittäin mieluisa. Sen johdosta saatiin heti paljon iloa.
”Vaasan” päätoimittaja plaskasi taas itsensä pakinoimalla tyhmyyksiä, aivan kuin renki, Ilkan juhlista. Emme tietenkään välitä lehdessä siihen kajota.