Lauant. 22. Heinäk.

Sade! Tuli aika kiire aamusella keräämään takkoihin eilen iltapäivällä niitettyä heinää. Satoi niin, että hiestä ja sateesta likomärkänä häädyin lopulta kotiin. Tytöt olivat työssä mukana. Saimme työn suunnilleen tehdyksi.Monelle muulle jäi luoko levälleen, sellainenkin joka oli jo kuivaa.
Lehdet pohtivat yhä hallituskysymystä. Ja siinä on lapsellinen sävy: ei kukaan näytä olevan valmis edesvastuuseen! Mitä se sellainen on. Jokaisen edustajaksi ruvenneen velvollisuus on astua myös hallitukseen jos se kysymykseen tulee. Eduskunnan velvollisuus on vastata siitä että maa tulee parhaiten hallituksi. Jos eduskunta alentuu vain puoluekamppailuun ja lakkaamattomaan kissanhännän vetoon, niin siitä ei tule mitään.
Lupasin Mäelle. että menen Elok. 20 pnä E.P.N.S:n neuvottelukok[oukseen] Seinäjoelle ja alustan siellä kysymyksen nuorisoseuralaisten suhteesta kieltolakiin ja mitä siinä on tehtävä? Pohjaksun siinä persoonalliseen raittiusvaatimukseen ja valaisen sitä.
Samalla lupasin puhua iltamassa. Puhun: nuoren ihmisen henkilökohtaisesta itsekasvatuksesta yhteiskunnan uudistasyntymisen ehtona. Valaistava yksilön ja yhteiskunnan keskinäistä suhdetta.
Oli kovin sateinen päivä.