Lauant. 25 p. Tammik.

Vaalijulistuksen valmistin tänään lopullisesti, tarkastajat hyväksyivät sen ja se jaettiin lehdille. Valtioneuvostosta antoi Nevanlinna tiedon, että valtioneuvosto oli eilen käsitellyt kysymystä jonka minä viritin, että valtionhoitaja lähtisi rauhankonferenssiin valvomaan Suomen etuja. Olivat olleet jo valtionhoitajankin kanssa keskusteluissa. Mutta ensin, kuulema, pitäisi saada varmuutta, että Mannerheim pääsee neuvotteluihin, ennen kuin hän voisi lähteä.
Suomen itsenäisyyden tunnustaminen.
Tänään oli ulkoministerille saapunut sähkösanoma, jossa Pariisista, Ranskan ulkoministeriö ilmoittaa, että Ranskan hallitus on kehoittanut Englantia ja Yhdysvaltoja tunnustamaan Suomen itsenäisyyden.
Eilen julaistiin lehdissä tiedot, että kaikkien Venäjän entiseen valtakuntaan kuuluneitten kansojen ja puolueiden on lähetettävä edustajansa eräälle Marmarameren saarelle sopimaan Venäjän uudelleen järjestämisestä. Ainoastaan Suomi ja Puola jäävät sen ulkopuolelle.
Louhivuori kehuskeli että Suomi on nyt sotilaallisesti vahvin maa Euroopassa ja että siihen jo kiinnitetään huomiota.
Oli puhe edustajain huvimatkasta Viroon. Se päätettiin lykätä, koska se voitaisiin käsittää kosinta- eli valloitusretkeksi.
Ruotsalaiset harjoittavat nyt omassa maassaan ja muualla hirveätä agitatsionia Suomea vastaan sen anastushalusta ja imperialistisesta politiikasta.
Kotimatkalla olen taas. Kirjoitan tätä vaunussa.