Lauant. 3. Toukok.

Läksin aamulla Syvärannasta ja tulin Helsinkiin jossa Paavo oli vastassa. Sijoituin Hospitsiin. Kieltolakiliiton johtokunnassa oli joukko asioita. Kerrottiin sen ohessa että Turun hovioikeuden presidentti Käpy oli ollut Helsingissä putkassa ja päätettiin asia tuoda Kieltolakilehdessä julkisuuteen, koska viranomaiset näyttävät aikovan painaa sen villasella. Liettuan edustajan väkijuomavaraston takavarikkohommista Fenniassa kerrottiin merkillinen romaani.
Maalaisliiton ryhmässä olin. Keskustelivat m. m. osanotosta hallitukseen. Kallio oli hallitukseen menon kannalla, myös ruotsalaisten kanssa, vaikka ml. ei pitäisi ruveta johtoon. Manner samoin. Lahdensuo, Junes ja joku muu keskustahallituksen kannalla. Pyysivät minun lausumaan ajatuksiani. Toin esiin sen ajatuksen mitä olen Ilkassa edustanut. Sain sen vaikutelman, että ryhmässä on hallitukseen menokanta voimakas. Tuotiin esiin poliittisesti hyvinkin lapsellisia ja ml:lle vahingollisia ajatuksia.
Illalla olivat luonani Kaila ja Tamminen. Sotaväen järjestelyasiassa painoin lujasti sitä, ettei Kaila saisi toimia Vilkaman erottamiseksi. Sitä vastoin Enckel, Schvindt ja Spore olisi eroitettava. Kerrotaan että 90 % upseereita on jättänyt erohakemuksensa.