Lauant. 30. Huhtik.

Äiti on nyt käynyt hyvin huonoksi. Pelkäämme hänen hetkensä lähenevän. Hän on nyt hyvin kipeä. Äiti-kultani. Nytkö se sitten tulisi se eron hetki? Me olemme olleet aina yhdessä. Yleensä toisiamme ymmärtäneet, vaikka elämänkäsityksemme onkin ollut niin erilainen. Minä olen Sinulle paljon kiitollisuuden velkaa rakkaudestasi.
Mutta nyt minun täytyy sanoa, rehellisesti, että odotan Sinun pois pääsyäsi. Se sellainen rakkaustunne, joka vaatii yhdessä elämään, se on poissa. Ilmeisesti vaikuttaa sekin, ettemme ole koskaan saaneet elää erossaolemisen rakkautta kiihottavissa kokemuksissa. Aina yhdessä, se on vetänyt suhteeseemme jokapäiväisyyttä jonka läpi juhlatunnelma alkanee pilkistää vasta sitten kun sinä, äiti, olet poissa.
Muuten tuntuu sekin turvalliselta, että Äiti nyt näyttää ehtivän kuitenkin minun edelleni, eikä tarvitse jäädä jälkeeni. Se olisi äidille liian kova kokemus. Sillä hän rakastaa minua syvästi.