Lauant. 7. Helmik.

Vaasaan. Anni menee Kertun luo. Tyttö voi hyvin. Alli kävi hänen luonaan eilen. Ilma kirkas. 2 ast. pakkasta.
Anni palasi Kertun luota. Olosuhteisiin katsoen hän voi hyvin. Samoin illalla, kun puhelimessa kuulusteltiin.
Martti Pihkala kävi luonani Vaasassa, tullen suoraan Helsingistä. Kertoi neuvotelleensa Danielson-Kalmarin kanssa. Hän ehdotteli että maalaisliittolaiset tekisivät kokoomuksen kanssa sopimuksen Kallion läpiajamisesta, jolloin olisi ensin pantava Kallio ja Suolahti ehdokkaiksi, luovuttava sitten Suolahdesta kun Ryti olisi pudonnut pois ja vastakkain olisivat K. ja Tanner. Silloin edistys tulisi äänest. Kalliota.
Ymmärsin mihin mennään. Sanoin etteivät maalaisliittolaiset missään asteessa voi äänestää Suolahtea enempää kuin Svinhufvudiakaan.
Kallion mainitsi hän ehdokkaistamme olevan ainoan joka voisi saada kokoomuksen kannatusta. Haukkui Sunilaa moraalittomaksi, Relanderia heikkoälyiseksi, Pehkosen ansiot myönsi.
Myöskin sanoi Svinhufvudista että hän on heikkoälyinen, – Virkkusta ei sanonut heillä juuri kenenkään kannattavan.
Mannerheimiä kysyin. Sanoi hänen olevan kokonaan pois päiväjärjestyksestä, juo.
Minä sanoin, etten anna mitään lupauksia. Suunnittelen sellaista menettelytapaa, että kolme suomal. puoluetta sopivat yhteisestä menettelystä. Ensin käännyttävä nykyisen presidentin puoleen. Jos hän kieltäytyy, sitten yhteinen loppuehdokas. Jos tästä ei tule mitään on ajateltava jotain toista.