Lauant. 8. Tammik.

Vaasassa. Ilkan painos lisääntynyt viime vuodesta n. tuhannella. Tyydyttävä tulos. Kunhan minä vain jaksaisin! Tunnen että nyt on aika tulossa jolloin meillä on mahdollisuuksia. Halme kävi luonani neuvottelemassa aitosuomalaisten vaalitoiminnasta. Kokoomuksessa kuohuu. Äsken tarjoutui eräs nuori lehtori Helsingistä kirjoittamaan Ilkkaan suomalaisuusasioista. Monta muuta samanlaista ilmiötä. Ilmeisesti kokoomuksesta aitosuomalaiset lohkeevat. H. kysyi, josko he voisivat Vaasanl. tulla ml. vaaliliittoon. Minä sanoin, etten näe siihen olevan mitään vastaan muistuttamisaihetta. Mutta: siitä tulee puolue päättämään.
Toisten puolueiden lehdet kirjoittavat nyt paljon maalaisliiton hajoamisilmiöstä. Todellisuudessa sellaisia ei olekaan. Maalaisliitto on eheämpi kuin pitkään aikaan.
Sitä vastoin: kokoomus ja edistyspuolue käyvät vaaliin hajanaisina, kenties jakautuneina. Siitä tulee oikeat taisteluvaalit!
Paavo lähti tänään Helsinkiin ja Kerttu Kurikkaan. Tuntuu koti niin tyhjältä. Vaikka toiselta puolen: elämä virtaa aina silloin kun liikutaan. Niin pitää tapahtua. Paavolla on nyt suuri prosessioikeuden tentti edessä. Jos se onnistuu, niin jälellä on vain kaksi pientä tenttiä ja keväällä hän on valmis. Jos epäonnistuu, lykkäytyy kaikki syksyyn. Luotan poikaani että kaikki menee tavallisessa järjestyksessä.
Ulkona on pakkanen hellittänyt. Aamulla oli 15 ast., nyt 2 ast. pakkasta.