Lauantai 2 p. Maalisk.

Olen nukkunut hyvin ja saanut nousta virkistyneenä. Vangitsemisia tapahtuu taasen ja edelleen joka yö. Virkamiehiä ja suojeluskuntalaisiksi epäiltyjä.
Kun joka päivä hallituksen lehdissä puhutaan edelleen ’’sorrosta’’ jota työväki kärsii, valkokaartilaisalueella vallitsevasta vainosta y.m. on se pirullista ivaa vain. Sillä ei missään ole koskaan sillä tavoin sorrettu kuin täällä nyt. Ja kaikki merkit osoittavat, ettei tämä sorto tule olemaan vain tilapäistä laatua, vaan että siitä muodostuu järjestelmä.
Sen takaa se, että porvaristo ei ole työväkeä koskaan vihannut, se ei ole siis voinut valtaansa käyttää niin, kuin nyt nämä, jotka on opetettu vihaamaan porvaria. Tulossa on siis vainon aika, jolloin jokainen ei-sosialisti tulee olemaan yhteiskunnallisen vainon alainen.
Ja se ei tuo ihanneoloja. Mutta näin käy, jos sosialismi jää voittajaksi.
Ammuntaa kuullaan Helsingissä joka yö.
Talorosvouksia pannaan toimeen milloin missäkin, ilmeisesti Kansanvaltuuskunnan tieten ja suostumuksella.
Lehdet toimitetaan aina valheellisessa värityksessä. Punaisten asema ja voitot kuvataan päin seiniä, aina loistavaksi, valkoiset joutuvat aina tappiolle, menettävät paljo miehiä y.m.
Lehtien sävy on kokonaan valheellisesti agitatoorinen. Kuvaamalla asiat väärässä valossa, koetetaan pitää yllä luhistumaan pyrkivää luottamusta. Lehdistä päättäen on vallankumouksen asema loistava. Se on kuitenkin heidän kaikkien yksityismielipiteen mukaan menetetty.
Ja kuitenkin he jatkavat verenvuodatusta.
Kirkkonummen vangeista julaistaan tänään suurella komeudella luettelo. Niitä on noin 500. Joukossa ovat m. m. Risto Lundgrén ja Markku Sario.
Saksalaisia maalle pitäisi nousseen Lappviikissa.
Tokoin pullat. Nyt saa viikossa Helsingissä henkilöä kohti 5si leipäpullaa, jotka ovat noin entisaikaisten pennin pullan kokoisia.
Pietari pitäisi vallattaman muutaman päivän kuluessa.
Ukrainalaiset vallanneet saksalaisten avulla Kievin ja Homelin.
Venäläisiä laivoja, jotka ovat tulleet Räävelistä, on ulkona satamasta, mutta eivät pääse satamaan.
Punakaartilaisten ja ryssien välillä on vakavia erimielisyyksiä. Punakaartilaiset eivät enää saa yksin vartioida kasarmeja, ryssät ovat mukana.
5 milj. ruplaa ovat karkulaiset ottaneet Räävelin valtiokassasta ja jakaneet.
Saksalaisten maihin nousu Lapviikissa näyttää olevan perätön.
Toim. Eero Erkon luona on viime yönä ollut hänen poikansa vuoksi kotitarkastus. Vieneet kirjeitä y.m. senkaltaista.