Lauantaina 1 p. Maalisk.

On suorastaan hämmästyttävää miten kokoomuspuolue turvaa haukkumiseen ja vastustajain henkilökohtaiseen parjaamiseen. Olen lukenut Kyösti Vilkunan erään lentolehtisen ’’Nuorin luokkapuolueemme’’ jossa varsinkin minua parjataan niin alhaisella tavalla että oikein surettaa – parjaajan puolesta. Hän on palkattuna agitaattorina kokoomuksella, ansaiten yli kulunkien 5000 mk. helmikuulta, kuten minulle on kerrottu. Ja mies kuuluu puheissaan vetäneen samaa virttä kuin tässä lehtisessä. Sääli miestä. Eri lehdissä olleet parjaukset ovat olleet hyvin kömpelöitä.
Samoin nuo ruotsalaiset uhkauskirjeet.
Ilmeisesti vastustajain viha kiihtyy samassa määrässä kuin maalaisliitto kasvaa.
Syyt siis ymmärtää.
Enkä minä parjausta säikähdä. Olen varmasti vakuutettu siitä, että työni on oikeata. Maalaisliitto on ja se tulee edelleen olemaan maamme kansallisin puolue. Sen ympärille tulee kokoomuksen muodostua. Yksin sen onnistuu vastustaa sosialisteja ja hillitä oikeis-ton luokkapyyteitä. Ja kansan mieli kiintyy siihen yhä.
Mutta kun se samalla merkitsee kokoomuksen vararikkoa, suomettarelaisuuden vallan loppua, sen ’’kansallisuus”-näytelmän lopullista fiaskoa, ymmärtää miksi minua vihataan.