Lauantaina 30p. Lokak.

Kaupungissa aamulla. Kamala tapaus: Matti Ollila oli yöllä mennyt junan alle Korkeakosken asemalla! Tekee kaamean vaikutuksen, sitä enempi kun arvellaan että hän karkaili ettei saataisi haastaa Laihian käräjiin surkeista tilijutuistaan. – Kummallinen sattuma joka tapauksessa. Pastori Kärki oli iltapäivän täällä. Hauskaa. Kyllä hän on oikea pappi: nöyrä, yrittää tutustua eri ajatustapoihin, luonne. Kristusluonne.
– [Alkion suhde Laihian papistoon oli usein jännittynyt, osaksi opillisista, osaksi poliittisista syistä. Erityisen kriittisesti hän kirjoitti pastori Matti Saaninkoskesta (kappalainen 1913–24), mutta myös kirkkoherrat Jaakko Pohjonen (1918–22) ja August Wahlstedt (1925–37) sekä varsinkin vt:nä virkaa toimittanut pastori Immo Lampo saivat usein osakseen kirpeää arvostelua. Kotiseudun papeista mieluisin Alkiolle oli Frans Kärki, joka oli apupappina Laihialla 1912–15 ja joka 1926 valittiin Laihian kappalaiseksi. Kärki oli vaalikauden 1919–22 Alkion ryhmätoveri eduskunnassa.
Ajoittain avoimistakin yhteenotoista huolimatta Alkiot ja pappilain väet kyläilivät vuorotellen toistensa luona, niin Saaninkosket kuin rovastilaisetkin.]
Lunta jo on sulatellut. Lämmintä 1 ½ astetta.
Illalla olimme taasen saunassa. Luulen, ettei sunnuntaikaan maistuisi millekään, ellei olisi lauantai-illan saunaa.