Maanant. 14. Helmik.

Tänään tuo posti aikaisin aamulla sen Edistys S.K.O.Yn kirjasen joka oli läh. Laihialle 6250 postivekselineen. Merkillistä tässä vain se, että lauantai-iltana sain veljeltäni kirjeen, jossa hän pyytää 2800:- saadakseen maksaa velkansa Ahopellolle, jolta on ulosmitattu joku saatava. Minulta ei olisi nyt ollut muuta keinoa kuin koettaa jostain vipata ja raha on lähetettävä tänään ehtiäkseen. Silloin tuleekin tämä lähetys, veljeni ja Ahopelto saavat! Lähetin postivekselissä.
Sain kotoa kirjeen jossa Anni kertoo erään ystävämme pojasta kamaloita väärennysjuttuja. Miten julma on kohtalo joskus – vanhemmille.
Soitin kotiin. Kuulin Annin kauniin äänen. Hän on jo parantunut kirjeessänsä mainitsemastaan sairaudesta. Eikä ystäväimme pojan suhteen ole mihinkään ryhdytty. Sanoo Laihialla pauhaavan myrskyn. – On se puhelin hyvä laitos. Minäkin tarvitsin sen välityksellä nyt saada kuulla vaimoni äänen ja minusta hän tuntui tarvitsevan samoin. Tiedänkin sen. Sillä tunteen ja sielun puhelimet värähtelivät. Kun ei hänelle vain mitään tapahtuisi.