Maanant. 18. Syysk.

Vaasaan. – Aamulla, kuten aina, kävin Alkiomäessä. Tuulee, sataa hieman – mutta alkaa kirkastua. Jo klo ½ 9 näkyy aurinko! Muut työmiehet ovat tulleet paitsi kivimiehet. Timperit alkavat lyödä ulkohuoneitten kattoa.
Minusta tuntuu kuin terveyteni ja elinvoimani vakaantuisi päivä päivältä. Uusien asioiden (kodin rakentaminen ja pienet maataloushommat) antavat perin uutta ajattelemisen aihetta joka voittaa entisen. Toiminta ja liikunta verryttää ja reipastuttaa erinomaisesti.
Kävin Haapalan luona. Mies on kovin mennyt alaspäin sitte viime näkemän. Ei hän siitä vuoteesta enää nouse. Surullista – perheen vuoksi.
Lehden kanssa saimme nolauksen. Valovaaran lähetin lauantai-aamuna Nurmoseen 4:ksi päiväksi, kilpa-ajoja seuraamaan. Hän tulee jo lauantai-iltana takaisin. Joku Autio, muka, luvannut hoitaa asian.
Ja hoiti niin, – ettei meille tullut riviäkään eilisistä suurista ajoista!
Sitten selitettiin että kirje oli kyllä pantu postiin, mutta – mihin joutunut!
Panin Valovaaran tänään uudestaan Nurmohin.
Ed. M. Tarkkanen oli illalla täällä. Kertoo hallitusneuvotteluista Helsingissä. Ryhmä ei halua hallitusvastuuta, mutta Kallio haluaa. Kyseli mieltäni. Ilmoitin:
Meidän ei ole otettava hallitusvastuuta, koska oikeisto, vasemmisto ja edistysp. eivät sitä tarjoa meille luottamuksessa vaan vapautuakseen itse velvollisuudesta;
Edistyspuolueen hallitukseen tulo ehdoton vaatimuksemme.
Suhteet: Kokoomukselle johto ja 5 miestä, edistyksell. 3 miestä, maalaisliitolle 4 miestä;
Ennakolta hyväksytty ohjelma, ja siihen kuuluvana ensi sijassa Lex Pulkkinen sitten Lex Kallio;
(Ulkopoliittinen suunta)
Ellei näihin suostuta, ei maalaisliitolla ole kiireempi hallitukseen palvelemaan opposition tarkoituksia kuin muillakaan.
Kallion pitäisi pitää ryhmässä, eikä laskea hallitukseen.