Maanant. 23. Helmik.

Kuusis-Koivukosken juttu. Nyt kerrotaan että Koivukoski on ampunut itsensä Nykaarlebyyssä. Kuusisesta: että hän oli ollut talvella Helsingissä sairastaen vaikeata katarria. Lähettänyt vaimonsa pyytämään neuvoa lääkäriltä, pyytäen lääkärien lääkärivalansa perusteella vaikenemaan. Samoin oli hän itse kirjoittanut eräälle naishammaslääkärille ja pyytänyt tätä hampaitaan korjaamaan, joita hirveästi pakotti. Tämä ilmoitti asian poliisille. Mutta osoitetussa talossa ei Kuusista tavattu. Kun Kuusinen oli Helsingistä lähtenyt oli hän jättänyt vaimolleen vain 500 mk. setelin – sekin väärä. – Koivukosken kerrotaan ilmoittaneen saaneensa Kuusiselta 250 mk., jota on kummasteltu miten hän näin vähin rahoin olisi lähtenyt. Mutta nyt sopii se yhteen tuon 500-sen kanssa. – Kuusisen vaimo ei ole sosialisti. Lapset on täytynyt ottaa pois nyt koulusta.
Nyt on palannut myöskin retkikunta joka lähti etsimään Kuusisen ruumista. Mutta ei ole löytynyt mitään.
Kysytään: Oliko Koivukoski provokaattori? Hän oli viimeiseen saakka vakuuttanut oikeaksi antamansa kertomuksen Kuusisen surmaamisesta.
Miten tämä asia oikein on?
Näytelmä eduskunnassa. Taistelu viljatullista. Äänestyskepposet. Porvarillisten edustajain poissaolon vuoksi – 2 äänen puuttuessa, kaadettiin korotettuja tulleja koskeva laki.
Sähkösanoma Petsamosta. Kirkkoherra Järventaus sähköttää minulle Petsamosta rukoillen apua bolshevikijoukkoja vastaan.