Maanant. 23 p. Syysk.

Alli tuli junaan Tampereella. Sai minulta perintörahojaan 1500 mk. Sekä 200:- mk lainaksi puoliväliin Lokakuuta. Oli pirteä kuten tavallisesti. Hänelle vein voita ja paljon.Helsinkiin tullessa oli ilma kesäinen.
Menin asumaan Kallion kanssa samaan lokaaliin Vuorikatu 7. Hyvä asunto.
Ryhmäkokous klo 1. Olin puheenjohtajana. Järjestettiin huomenna alkavan puoluekokouksen asioita. Ryhmän jäseniä vain puolet koolla.
Senaattori Paasikiven luona kävimme Kallion kanssa iltapäivällä hänen kutsustaan. Hän tiedusteli mitä mahdollisuuksia meidän kannalta olisi siihen, jos annetaan uusi esitysehdokas hallitusmuodoksi kansanvaltaisemmalla pohjalla. Vastasin, etten luule siihen nyt olevan mahdollisuuksia. Olimme otaksuneet että hallitus ei aikonut sellaista esittää ja valmistunut siltä varalta. Huomenna on puoluekokous joka asian ratkaisee.
Ryhmälle selostin asiaa illalla. Kaikki, paitsi Kallio, sillä kannalla, ettei mihinkään neuvotteluihin olisi ryhdyttävä uudesta hallitusmuotoesityksestä. Omasta puolestani selostin Suomen puolueettomuus-kysymystä ja sitä, miten Suomen itsenäisyyden ja Karjala-kysymyksen luulen järjestyvän jos meillä on tasavalta.
Tri Schaumannilta oli tullut tri Mantereelle kirje, jonka hän kävi minulle esittelemässä. Hän sanoo siinä m. m.: ’’Saksan vasemmistopiireissä ollaan yleensä sitä mieltä, että tasavaltalaisten ei pitäisi ottaa osaa kuninkaan vaaliin, eikä mennä mihinkään kompromissiin, koska täällä (Saksassa) odotetaan suuria muutoksia sekä ulko- että sisäpolitiikassa’‘ ja edelleen: ’’Maalaisliitto pysyköön kannallaan. Täällä hyväksytään se kanta että näiden valtiopäivien ei tule ratkaista hallitusmuotokysymystä.’’
Uudesta kuninkaasta sanovat saksalaiset, että hän on aivan tavallinen kenraali, jonkalaisia Saksassa on kyllä, ja joita menee 13 tusinaan.