Maanant. 26. Huhtik.

Kaunis keväinen päivä. Varjossa 11 ast. Vainiot alkavat paljastua. Jäät joessa nousevat.Illalla oli Perälän koululla pastorska Saaninkosken ja pastori Sinnemäen jäähyväishetki. Olimme mukana. Hieman teennäinen oli siellä tunnelma, merkillistä kyllä. Omituista oli, miten papit, kehuessaan toisiaan, sanoivat hyvin sopineensa, vaikka tunnustivat saarnanneensa toinen lakia ja toinen evankeliumia.
Tunnustettiin kuitenkin yhteinen ydin ja päämäärä. Onko siis siten, että hekin tunnustavat ”tunnustuksensa” muodollisuuden.
Sinnemäen puhe, vastatessaan Salolle, oli omituinen. Hän ei kansanvalistustyölle uskonnon ulkopuolella tunnustanut mitään arvoa. Salo oli kehoittanut häntä ”vastakin” puhumaan etsivälle ”kaipaavalle” nuorisolle, vaikka mies on harvoin sitä täällä tehnyt. Sinnemäki sanoi että hän ei sen katso kuuluvan papin tehtäviin, sekä, että kun on paljon sellaisia jotka eivät voisi ymmärtää oikein arvostella sitä jos pappi kävisi nuorisoseuroissa puhumassa, kun ne eivät ole kokonaan uskonnollisia, niin siksikin hän ei ole voinut… se oli ajatus.
Sellaisia ovat siis nuoretkin papit!
Asiaan pitää kajota julkisuudessa.