Maanant. 29. Maalisk.

Perustuslakivaliokunnassa.Ahvenanmaa-asia. Pääministeri ja Holsti olivat Perustuslakivaliokunnassa painostamassa sitä, että Ahvenanmaan laki toisessa lukemisessa käsitellään ennen eduskunnan lomalle laskemista, sekä hyvin myönteiseen suuntaan.
Estlander tekee uusia ehdotuksia melkein joka pykälään ja von Born kannattaa. Varsinkin edellinen pitää pitkiä puheita. Huomautin, että valiokuntaa ei voitane saada kokoon enää huomenna, koska edustajat hajautuvat lomalle. Sen vuoksi, jos halutaan 2:nen lukeminen tänään loppuun, on noista laverteluista luovuttava.
Juutilainen pois valiokunnasta. Hakemalla saatiin Heikkinen sijaan.
Eduskunnan istunnon jälkeen kokoontui perustuslakivk. uudestaan. Silloin oli myöskin A. Pitkänen ja Juutilainen pois. Pitkänen tuli. Ahvenanmaan toinen lukeminen loppuun.
Kotimatkalla. Pellot paljaina. On tullut kevät. Kevät!
Oi hyvä isä! Kun sinä nyt olet alkanut kahleitani hellittää, tottakai Sinä samalla sallit minun päästä maahan kiinni niin, että saan elämäni suuren ikävän tyydytetyksi!
Mikähän on tuo meidän Ari Pitkänen miehiään! Arastelee aina äänestää kanssamme. Luulen että hän pelkää tunnustaa maalaisliittolaisuuttaan. Kenties erehdyn. Joka tapauksessa hän on jostain arka.