Maanant. 3. Huhtik.

Tänään oli eduskunnassa ensikäsittelyssä valiokuntaan lähettämistä varten ”Lex Kallio.” Oikeisto myrskymerkeissä! Presidentti oli kutsunut minua Kallion välityksellä luokseen. Olin siellä illalla toista tuntia. Keskustelu kahden reunavaltaliittoa koskevan välikysymyksen johdosta syntyvästä tilanteesta. Hän vakuutti että juorut Holstin juopottelusta ovat juoruja vain.
Aamulla olin Holstin luona puolitoista tuntia. Mies on masentunut. Hän ilmeisesti haluaisi nyt lähteä, mutta ei tiedä mihin mennä. Hels. Sanomissakaan ei ole tilaa, eikä ”alentuminen” asemassa ole hauska. Lontoon lähettiläspaikka ei ole vapaa. Surullista, että mies, palveltuaan maataan 4 vuotta tärkeissä luottamustoimissa, tehtyään tehtävänsä, saa mennä! Sellainen on mailman palkka!
Presidentin luota jouduin rouva presidentittären luo jossa oli Liakka ja maisteri Nyberg. Kysymys ”Lastenkoti-yhdistyksistä”. Kahnauksia Mannerheimin samanlaisten kanssa. Kaikkialla – vain politiikkaa!
Sieltä tultua kuulen että Juutilaista puuhataan Antrean listoille, tullakseen tänne ”ryhmän johtajaksi” kun minä, muka olen poissa!
Voi niitä karjalaisten ennätyksiä. Manner on murheissaan. Maakansan tileissä on edelleen havaittu kannetun Juutilaisen aikana 60,000 mk osakemaksuja, joita ei ole viety tilille! Ja viime vuosi tuottanut tappiota 80000 mk!
Puoluekokouksessa oli Edv. Takkula puuhannut ryhmälle epäluottamuslausetta asevelvollisuusasiassa. Sai vain 4 äänestämään sitä, muiden kannattaessa ryhmän menettelyä.
Puoluekokous on yleensä hyväksynyt ryhmän menettelyn ja muutenkin tehnyt järkeviä päätöksiä.
– – –