Maanant. 3. Syysk.

Viime yönä oli näillä seuduin ensimäinen halla. Meidän lämpömittari osoitti kyllä 2 ast. klo ½ 6 aamulla lämmintä. Perunanvarsia pilasi. Muut myös kukat säilyivät. Mutta tänään on loistavan aurinkoista. Joimme päiväkahvin puutarhassa.
Olin illalla tohtorilla ja siellä oli Michelsén myös. Hän alkaa nyt rakentaa uutta taloa asemalle. Ikävä Laihialle! Kummallista, että hänkin ikävöi tänne vaikka suhteet ihmisiin ovat vähän sekavat. Mutta 30 vuoden elämä täällä on sittenkin hänet kiinnittänyt meikäläiseen maaperään.
Sain tänään sähkösanoman Mikkelistä S. Nuorison Liiton neuvottelukokouksesta. Kiittelevät ja onnittelevat työstä nuorisoseura-asiassa. Alla nimet: Liakka, Moilanen, Törmälä, Alpiranta. Minulle on ikävää etten enää voi olla heidän mukanaan – ainakaan nykyään. Pääni on painava ja huojuva! Mutta nuorisoseuratyö oli minulle rakasta, suurta työtä. Sydämeni annoin! Kiitos aatetoverit, että niin usein minua muistatte, – vaikkakin Nuorisoseurakirjani onkin katsottu kelvottomaksi nuorisoseurakurssien lukukirjaksi. Nyt lie veli Liakka pitänyt pari esitelmää kasvatusperiaatteistani. Hän on sentään katsonut oikeaksi kaivaa ne esiin ajan virtausten peitosta. Aikaisemmin tänä vuonna olen havainnut jo eräitä muitakin ilmiöitä, jotka viittaavat siihen, että aletaan niitäkin tarkastaa.