Maanant. 30. Huhtik.

Kotona. Kanto soitti aikaisin, Peräseinäjoelta uteliaana Kärjen suhteen. Pappilasta sain klo 8,10 tiedon että ääniä lasketaan summittain, että lopullinen lasku tapahtuu kirkossa. Mutta että summa menee niin lähelle, ettei varmaan vielä tiedä kumpi puoli voittaa.
Vähän myöhemmin. Olemme kärsineet tappion! Seurakunnan 6706 äänestä on Kärki saanut 2942. Mutta väitetään että ääniluetteloissa on satoja sellaisia, jotka ovat kuolleet ulkomailla, eivät ole maksaneet verojaan. y. m., ja nämä kaikki painavat nyt vastapuolen puolella. Valtakirjoja on hylätty paljo turhien syiden vuoksi. Suuria määriä äänivaltaisia on mennyt kesken pois äänestämästä, kun äänestys meni niin myöhälle.
Mieltä kiinnittää vielä, että eilen ei laskettu ääniä, illalla ilm. kh. Vainio että hän luulee enemmistön varmasti olevan Kärjellä, – aamulla ei pappilasta ilmoitettu tulosta mutta uskoteltiin että voitto vaappuu sinne tänne. Nämä kaikki merkit osoittavat, että tahdottiin salata totuus – ettei ehditäisi mitään toimia.
Malkamäki oli aamulla soittanut apulaiselle ja pyytänyt saada tietää Vahlstedtin etunimeä. Tämä ”ei muista”, eikä jouda nyt katsoa. Toinen tiukkaa. Vasta pitkän kinastelun perästä ilmoittaa nimen ja muistaa kyllä!
Rumia piirteitä!
Nikkinen tuli illalla. Hänen on täytynyt viedä vaimonsa Seinäjoen mielivikaisten parantolaan. Onnetonta! Ja nyt on pakko ajatella tilapäistä kodin autioksi jättämistä. Toivottavasti hän kuitenkin paranee.
Hollo tuli kutsumanani. Filosofeerattiin kauan aikaa. Hämmästyin miten tarkoin ja oikein hän lateli muististaan Hegellin filosofisia aatteita.
Nyt on kevättä ilmassa. Kertun kanssa kävimme ulkona jo suunnittelemassa töitä.