Maanant. 6. Maalisk.

Eilen vähän iltamassa vilustuin ja nyt olen vähän huonosti voipa. Puoluepsykologisesti on mielenkiintoista, että papit nyt niin innokkaasti, kokoomuksen puoluejohdon johtamina, keräävät kansaa kirkkoihin panemaan vastalauseensa siveysopetusta vastaan, – mutta siveetöntä juopottelua vastaan samat papit eivät pane vastalausettaan, joten he käsittävät juopottelun kuuluvan kristityn siveellisiin vapauksiin.
Illalla lähdin. Se tuntuu jo niin vastenmieliseltä.
Junaan tullessa kuulen, että Suomen sokerirenkaan johtaja tuli tänä aamuna Helsingistä Vaasaan ylimääräisellä junalla joka maksoi 15000 markkaa. Herra oli muka myöhästynyt varsinaisesta junasta.
Senkin saamme sokerissamme maksaa!
Ei edellinen ennustus ollut aivan kirjallisen oikea. Herrat Vuolijoki, Gronström [tark. Grundström] ja Lindqvist olivat olleet tarkastamassa Kronania. Gronström oli juuri tuo ylimääräisellä junalla matkustaja. Tapasin häntä. Kertoi olleensa jossain tilintarkastuksessa kun piti lähteä. Mutta toiset herrat estivät ehtimästä junaan ja pistouvasivat hänelle ylimääräisen junan. Mies näytti aivan vaatimattomalta.
Junassa oli muuten hauskaa seuraa.