Maanant. 8. Helmik.

23 ast. pakkasta. Eino Huita kertoo että Vaasaa on Perälässä vahvasti myyty täksi vuodeksi. Kysyin Mikkolalta, joka on Ilkan asiamies. Tosi.
Hmh.
Tuntuu pääaiheena olevan – muutaman markan hinnan alennus ja – enempi uutisia ja – ilmoituksia!
Talonpoikia! Tulenko minäkin uupumaan heidän asiansa-ajajana? He tulevat tyydytetyksi uutisilla – minä panen kaikkeni alttiiksi kirjoittaakseni heille pääkirjoituksia!
Minäkin olen koettanut kynätyölläni palvella joukkoja ja yrittänyt joskus tyydytellä niitä. Miten järjetön pyrkimys – Ei sitä voi kukaan tehdä, enempää kuin saada 100 kellonheiluria heilumaan yhtaikaa.
Ja niin pitääkin olla. Minä olen yksilö, joka en ole milloinkaan palvellut ketään, ei joukkoja eikä yksilöitä, vain palkan tai tunnustuksen vuoksi. Minä olen tarjonnut kaikille valistavia ajatuksia! Kuinka ne voisivat tyydyttää ihmisiä, joille naapurin saunanpalo-uutinen on tärkeämpi kuin vapautuminen tietämättömyyden synkästä orjuudesta!
Ei. Näin pitääkin olla. Minä en saa leikkiä valistumattomain ihmisten mielipiteillä tyydyttääkseni heitä. Minun asiani on herättää, valistaa, ohjata. Ja jäädä syrjästä katsomaan kun he – hylkäävät minut.
Tämä on oikea tie!