Maanant. Uudenv. aatto 31. Jouluk.

Kotona. Ilkka ei ilmesty. Kylmä, 16 ast. Kirjoitan paljo. Mutta ilta joutuu. Vuosityöt täytyy päättää. Paljoa en olekaan velassa! Ainoastaan E.P. Suojelusk. piirille kirjoitus, sekä Gebhardin albumiin. Ne syntyköön heti vuoden alusta. Vakuuttavat tulleen Ilkkaan runsaasti tilaajia. Saa nyt sitte nähdä. Pelkäsin 2000 – 3000 alenemista. Arvelevat nyt ettei se laske.
Olen pannut tänä syksynä Ilkkaan paljo työtä. Sen enempää ei minusta saisi ruoskallakaan. Minusta tuntuu etten ole siinä enää pitkäaikainen. Pitäisi saada jo nuorempiin käsiin pian. Mutta kun missään ei näy miestä! Vaan kai se joskus tulee. Täytyy tulla. Olisi hyvä jättää lehti hyvässä kunnossa.
Nyt on siis vuoden viimeinen ilta. Paljon on sen kuluessa tapahtunut, minulle ei erittäin merkitsevää. Maalaisliitto on kantanut raskasta taakkaa. Nyt U.S:kin on pakoitettu tunnustamaan että rauha on maahan saavutettu.
Suokoon Korkein hyvän siunauksensa kansalleni ja omaisilleni. Siunaa hyvä Jumala lapsiani, kultaista vaimoani, veljeäni perheineen, kotiani ja kotiväkeäni. Anna minulle voimaa ja taitoa täyttää velvollisuuteni ensi vuotenakin.
Valoimme hauskuudeksemme tinakuvia.