Maanantai 18. Maalisk.

Ei mitään varmoja tietojarintamalta pariin päivään! Ja nuo lehdet kertovat aina vain punaisten voitoista ja valkosten tappioista. Mikä on totuus?
Olen tänään hermoston suhteen pilalla. – Se sähkösanomalaitos, joka on uutisiamme välittänyt, on joutunut – tietysti! – epäkuntoon näin tärkeällä hetkellä.
Khra Petrell on päässyt nyt vapaaksi Viipurista.
Antrean taistelut
Perjantaina oli kovat taistelut punaiset menettivät 800 miestä. Koko viikolla menetettiin 1300. Kertoi eräs virolainen pappi, jolle junassa oli kertonut Antreasta tuleva punaisen ristin sisar.
Säkkijärvellä 6000 valkoista. Kerrottu kolmelle eri henkilölle tulleissa kirjeissä.
Porista oli eilen tullut eräs Espanian konsulaatin virkamies ja kertonut, että punaset ovat kärsineet suuria tappioita Porin seuduilla.
Pietarin tilanne
Eräs Englannin lähetystön jäsen telefoonissa eilen sai Pietarista maansa edustajalta tiedon, että siellä on tietona että saksalaiset asettavat 3 päivän kuluessa Pietariin kontrollipataljonan.
Mieliala Pietarissa on yleensä hyvin masentunut.
Olen ollut Hytösessä ja Liakassa. Mieliala kokolailla reipastui. Yleensä ollaan nyt siinä, että kaikki saadut rintamatiedot ovat meille surullisia.
Kertulla oli eilen nimipäivä. Sai vahvasti kukkia ystäviltään. On hauska nähdä miten hän on reipastunut.
Allilta vain ei ole tullut sähkösanomaa.
Kunpa Paavo hoksaisi kotoa sähköttää Allin välityksellä, saisimme jotain tietoja.
Kuinka jaksavat Anni ja Äitini?
Jumala siunatkoon heitä kaikkia! Minulla on se tunne että tapaamme pian. Ainoastaan äidistäni epäilen, että hän tuskin on kestänyt tätä jännitystä.
Vilppulasta kerrotaan nyt juuri (klo 3.45) että siellä on punaset menneet saarokseen ja räjäytetty noin tuhatkunta miestä.
Palan puhdasta ruisleipää, ryssän limppua sain juuri Juutilaiselta. Käsittelen sitä kuin ennen hienointa sokerikakkua.
Johannes Jääskeläinen on löytänyt loppunsa. Maankavalluspuuhissa tavattuna Pietarsaaressa on hän ammuttu.
Punaisen sodan kustannukset nousevat päivittäin 6 milj. markkaan päivässä.
Suuri tappelu Vilppulassa oli alkanut toissa yönä klo 1. Punaisia joutui saarrokseen 16,000 miestä ja 4000 kaatui ja haavoittui.
Näin on kertonut eräs Tampereelta tullut insinööri.
Suuri taistelu Kouvolan ympärillä oli alkanut eilen ja jatkuu tänään. Punaisia jo kaatunut toista tuhatta, kertonut tänään junassa tullut henkilö. M. m. oli junaakin ammuttu Utissa.
Suuri taistelu Viipurissa riehunut eilen ja valkoset saaneet suuria tappioita, sillä Pietarista oli tullut tavattomia määriä apuväkeä.
Rauhan ehtojen täyttämisen valvomiseksi saa Saksa miehittää Venäjän suurimmat kaupungit.
Moskovan kongressin seuraus.
704 äänellä 201 vastaan 115 pidättyessä äänestämästä hyväksyttiin rauha.
Silloin kaikki muut puolueet erosivat komissariosta ja bolsevikit jäivät yksin neuvostoon.
Bolsevikit julistivat itsensä kommunistiseksi puolueeksi.
Ruotsin hallitus kaatunut.
Syynä sen suomipolitiikka. Uusi hallitus, pj. Hammerfelt, on heti julistanut että Suomeen saa myydä aseita sekä kulettaa niitä Saksasta Ruotsin kautta.
Tilaisuus pois pääsyyn täältä Räävelin – Berlinin kautta tarjottiin minulle tänään. Lähdettävä olisi huomenaamuna. Olisin heti lähtenyt peliin, mutta minä en voi Kerttua jättää tänne yksin ja naisväkeä ei oteta. Niin se täytyy jäädä. Toivon että pian avautuu lyhyempikin tie.