Maanantaina 29 Toukok.

Kaupungissa. Latomakoneen ylöspanija panee Ilkan latomakonetta ylös. Reipas mies. Myrsky Suomen Nuorison Liittoa vastaan käy kaikissa suomettarelaisissa lehdissä korkeissa laineissa. Liakka saa kestää ”puoluelaisiltaan” kovaa myrskyä. Kyllä puolue-elämä sellaisissa muodoissa, kun se nyt on puhjennut suomettarelaisissa lehdissä, on inhottavaa. He vasten silmiä syyttävät, että S.N. Liiton puolelta on K. N. liittoa vastaan hyökätty! Vaikka juuri he lähtivät liikkeelle nujertaakseen S.N. Liiton kymmenen vuotta sitten ja samoin nyt! He kieltävät liittonsa toimivan puoluetarkoituksessa, vaikka se perustettiin juuri sitä varten!
Se on silmäinkääntöä.
Mutta juuri se osoittaa kuinka ymmärtämätön aikansa kansaan nähden nykyinen suomettarelaisuus on. He suunnittelevat Helsingissä, Jyväskylässä, Turussa, Vaasassa y.m. valloitushankkeitaan kansan valloittamiseksi, mutta eivät tunne kansan ajatustapaa, sieluelämää rahtuakan.
Tietystikään ei koko nuoriso ikinä tule samaan lippukuntaan, niinpä ei S.N. Liittoonkaan. Mutta juuri tällä on suurimmat kansallisen kokoomuksen edellytykset. Ja siksi luulen että järjestynyttä nuorisoa tulee toistaiseksi liittymään Suomen Nuorison Liittoon suurin osa.
Tänään on ollut kaunis sää. Vielä klo 9,45 on lämpö 9°.