Maanantaina 4p. Lokak.

Kaupungissa. Ei mitään erikoista. Huomaan että ”Vaasan” päätoimittaja on Lauantaina muka korjannut loukkaustaan minua vastaan edellislauantaina. Tämä oikaisu-uutinen on kuin ”hammastenvälistä” saatu. Se ihmeellisen elävästi paljastaa miehen siveellisen luonteen. Varsinkin sen jälkeen, kun olin Tuomikoskea asian johdosta puhutellut. Hän solvaa minua, asettaa Ilkan kokonaan väärään valoon – lupaa oikaista, saa tutustua, viedä mukanaan, tuon Halmisen paperin – tällä tavoin hän sitte oikaisee, päästäkseen niin puhtaana ja viatonna pelistä kuin suinkin! Minulle on asia saman tekevä. Olen 10 vuoden kuluessa tottunut likaiseen, minua solvaavaan menettelyyn siltä taholta niin, että se ei minua enää varsinaisesti loukkaa. Mutta tätä Tuomikoskea oli kehuttu kelpomieheksi. Juuri se surettaa, että hänkin luisuu ”Vaasan” toimituksessa yhä alaspäin.
Se on valitettavaa, että tässä työssä vain niin kovin harvat pysyvät ”pystössä”.