Perj. 22. Huhtik.

Kotona. Päivä herää kirkkaana ja aurinkoisena. Eilen myrskyn tuoma lumi peittää maan, mutta se kai päivän kuluessa sulaa. Illalla klo 4,45. Sähkösanoma luetaan asemalta puhelimesta Paavolta. Hän on suorittanut onnellisesti lopputenttinsä. Sähkötän perheen puolesta heti onnittelumme. Ilmoitan puhelimessa Antonille ja Allille, sekä naapuri Yliselle. Kaikki ovat iloisia. Tri Ylinen velvoittaa minua vakavasti nyt ostamaan Paavolle moottoripyörän, ”jota hänen tekee niin hartaasti mieli.”
Tämän pojan kanssa ei ole ollut mitään vastoinkäymisiä. Hän on aina onnistunut. Ja mikä tärkeämpää: hänelle ei ole helppo muistaa luettuaan, mutta hänellä on harvinaisen luja tahto, siveellinen luonne ja kirkkaan terävä järki. Ja mikä olisikaan miehelle tärkeämpää!
Pyydän Sinua, Suuri Jumala siunaamaan ja varjelemaan tätä poikaa ja auttamaan häntä kulkemaan ja toimimaan rehellisesti kaikissa niissä tehtävissä jotka hänen suoritettavikseen tulevat. Rehellisyys on elämän vaelluksessa pääasia; kun se toteutuu, kaikki muu seuraa itsestään.