Perj. 6. Toukok.

Kotona. E. M. Tarkkanen täällä. Sain kuulla paljon selvitystä ryhmän keskeisiin asioihin. Nyt on Sunila kieltäytynyt edustajaehdokkuudesta. Kalliota Ryti pyytää Suomen Pankin yhdeksi johtajaksi! Hän kuuluu olevan halukas. Tänään tarkastin Kallion laatiman vaalijulistuksen, joka sitä varten oli minulle lähetetty. Se oli minusta aivan sopimaton. Siitä voisi kehittää vaaliohjelman, mutta ei julistusta. En ryhtynyt sen enempää asiakirjaan, sellainen kun on arkaluontoinen asia. Kirjoitin suunnitelman vaalijulistusta varten ja huomautin että toisesta voisi tehdä vaaliohjelman sekä lähetin ne sellaisinaan Kalliolle. Hän voi sen nyt kyllä laatia. Koko homma on kuitenkin lykätty kovin myöhälle.
Osuusk[aupan] hallinnossa oli taas kysymys Maamiehen asemamakasiinien ostosta. Mutta niistä vaad. 250,000 mk. Yksimielisesti hylkäsimme. Hankkijan makasiini päätettiin ostaa.
Naapuri-lehdessä Vaasassa on nyt taas lakkaamatta minuun kohdistetut henkilökohtaiset parjaukset päivänjärjestyksessä. Tänään on minut eräässä solvaavassa pakinassa asetettu jonkun Lunttu-Jussin kanssa yhtaikaa arvosteltavaksi elämäntyöhömme nähden. Minun kunniani ei tästä kärsi, mutta elämänkatsomukseeni se pyrkii vaikuttamaan. Kirjoittaja alkuaan on ilmeisesti joku Iisakki Takalan pojista ja toimitus sitten fiksannut. Tuollaisia kirjoituksia kirjoittelemaan löytyy kyllä matalamielisiä henkilöitä, mutta että jonkun lehden toimitus sellaisten julkitulemista auttaa, se on halpaa.