Perj. Vappu, 1. Toukok.

Kotona. Tulee yhä lunta. Lehdissä pohditaan nyt (kaikissa Hgin) edell. kerrottua presid. ”piirien” vaikutuksen alaisuutta. Yritettiin saada puhelu presidentille, mutta hän on mennyt kolmeksi päiväksi jonnekin lohia onkimaan! Suurenmoista. Ja Viron sekä Ruotsin vierailumatkat on päätetty! Hyvä Jumala, kun hän ei vaan paisuisi suuruuden hulluudessaan niin että tekee itsensä naurettavaksi. Minä katson velvollisuudekseni vielä häntä joka tapauksessa huomenna puolustaa Hgin lehtien hyökkäyksiä vastaan. Kunpa Jla vain antaisi hänelle järkeä ymmärtää, ettei hän veljellisistä puolustuksistani tee itselleen suojusvarustusta johon luottaen ryntää eteenpäin samalla tolalla sokeasti.
Holsti kirjoittaa – tavoitellen Lontoon lähettiläspaikkaa. Olisi ollut parempi ettei kirjoittanut. Minä olisin silloin mielukkaammin ajanut juuri hänelle sitä, kuten olin ajatellutkin. Nyt se on vastenmielistä. Hän on joka tapauksessa mahdollisista mahdollisin.
Lueskelen R. Enckenin: ”Elämän tarkoitus ja arvo”. Hyvä kirja, viisas. Tämän siveellisen lankeemuksen, matalamielisen harmauden ja narrimaisen kiipijä-aikakauden humussa on mieltä ylentävää seurustella suuren hengen aatelismiehen kanssa!