Perjant. 12 p. Syysk.

Kauppias Timo Manner oli tänään palannut Amerikasta ja kertonut Luopajärvelle, että Amerikassa hämmästyttävän vähän tunnetaan Suomen oloja. Siellä luullaan että Suomen kansa on jokseenkin kaikki boshevikkeja. Nuortevan vaikutus on hyvin vahingollinen. Kun nyt on hankausta syntymässä Amerikan ja Englannin välillä, olisi Suomen otettava laina Englannista millä ehdoilla tahansa. Se vaikuttaisi kilpailukuumetta Yhdysvalloissa meidän eduksemme.
Havannot ovat oikeita!
Armeijan päällikkö. Tänään kävivät luonani, ensin rannikkotykistön suomal. upseeriston lähetystö, Piipponen ja Kuurinmaa, sitten O. Y. Ruuth, kumpasetkin puollustaen kenraali Kivekkään nimittämistä armeijan päälliköksi. Ilmoitin kumpasillekin mitä oli tapahtunut asiassa tähän asti, sekä että kenraali Vilkama on nyt hallituksen ehdokas ja että siihen on päästy kovan taistelun kautta. Molemmat hyväksyivät tämän.
Toivoivat esikuntapäälliköksi Kivekästä, tahi (O.Y.R.) everstiluutnantti Malmbergia, tahi kenraali Gerichiä.
Päivällisillä presidentin luona. Siellä ei mitään erinomaista. Varmaan ensi kerran ’’Keisarillisen palatsin’’ suuressa ruokasalissa suomalaiset päivälliset.
Sotapäälliköksi on nimitetty Vilkama. Siis voitettu!