Perjant. 12. Toukok.

Ulkoasiain valiokunta kokoontui klo 3 ½ lopullisesti käsittelemään välikysymystä. Ensin äänesti Juutilainen sosialistien kanssa sosialistien mietintöehdotuksen käsittelyn pohjaksi. – Vastalauseita tuli 4. Edistysmieliset vaativat mietinnön pöydälle seur. aamun vastalausetta varten. Riideltiin. Sain lopuksi sovinnon. Vastalause on tuleva aamulla klo 9.Holsti saa epäluottamuslauseen.
– –
Hallitus on tänään illalla jättänyt erohakemuksensa, aiheena se, että eduskunta eilen päätti hylätä Varsovan sopimuksen pois työohjelmastaan. Äänestys oli 196 – 54 vastaan. Siinä oli erehdyksestä mukana joukko maalaisliittolaisiakin. Mutta ei se vaikuttanut lopputulokseen.
Illalla olin E. K. O.Yn kokouksessa. Mutta tulin sairaaksi. Tunsin itseni niin heikoksi. Tulin kortteeriin, söin ja menin maata.
Kun en ollut koko päivänä ehtinyt syödä muuta kuin aamulla vähän puuroa, mutta kahvia join, seurasi tämä kipu.
Johtokunta oli asettanut 3 miehisen hoitokunnan, Kahma, Hytönen ja Mantere, selvittämään ja järjest. ne asiat lopullisesti.
Jonkullainen aseman selvitys oli myös. Eikä tila ole ollenkaan niin huono, ettei sitä voisi hoitaa, kun vain raha-asiat voisi järjestää juoksevalle kannalle.