Perjant. 2 p. Toukok.

Nyt ei ole enää yöllä kylmännyt. Aamulla klo 6 on 4 ast. lämmintä. Sain Annikalta rakkaan kirjeen. Voivat hyvin kotona, mutta tohtorissakin on Olli ja trinna sairaina, kylällä n. 30! Vaan aivan kovaa laatua se ei liene. Se nyt oli hauskaa että sain kirjeen. Ulkoasiainmin. kansliapäällikkö Artti kirjoittaa siitä Duluthin konsuliasiasta, sanoo ryhdytyn tutkimaan.
Paavolle soitin että tulen Helsinkiin huomenna.
Kävelin ulkona ohi Erkkolan ja Stenvallin, ajattelin Erkkoa ja Kiveä.
Maetterlinckin ”Haudattu temppeli” on merkillisempi kirja kuin mitä olen pitkään aikaan lukenut. Siinä on niin paljon sitä mitä minäkin olen ajatellut, mutta tässä on se lausuttu julki selvästi ja yksinkertaisesti. Nyt luen saman tekijän ”Viisaus ja kohtalo.”
Rovasti U. Wegelius kävi luonani. Me keskustelimme kristinuskon suhteesta nykyaikaan ja Jumalan maailmanjärjestyksestä. Mielenkiintoinen, valistava keskustelu. Hyödyimme luullakseni molemmat. Hän jätti minulle käsikirjoituksensa ”Jumala ja ihmiskunta” jonka monet kustantajat ovat jo palauttaneet. Kertomuksesta päättäen on se hyvin mielenkiintoinen.
Kävin Leinon luona. Selvänä. Hauska oli hänen kanssaan jutella nyt. Hän harrastelee ja ajattelee vielä kuin elämään pyrkivä mies konsanaan. Arveli tulevansa suvella kesämatkalle ja poikkeavansa meillekin. Otan hänet hyvin halusta vastaan; siellä ei hän saa alkoholia! Mutta asunto hänellä oli ikävä. Kun olisi joku inhimillinen keino parantaa hänet juomahimosta! – Vaikka – eihän hänen runojaan nykyajan ihmiset lukisi. Ne vaativat seikkailuja. Nerot saavat huoletta käyttämättä sammua.